Resultat : Krona

Krona eller klave - Singla slant - Vänd ett mynt online

Hur ett myntkast fungerar

Denna myntkasta applikation låter dig bestämma dina val slumpmässigt. Du har 50/50 chans att få det erbjudande du vill ha. Att klicka på myntet får spelet att kasta ett myntkast.

Principen för onlinemyntkastet

Att förstå de olika sidorna av myntet är nödvändigt för att avgöra en vinnare. Myntens "Krona" sida är där numret kan urskiljas. Myntens "Klave" sida är det den vi skiljer symboler, ritningar som är olika beroende på varje del. När sidan väljs är allt du behöver göra att kasta myntet.

Vänd ett mynt med mer än 2 spelare

Om det är omöjligt att spela klassiska krona eller klave med mer än två spelare, uppmanar vi dig att prova lyckan på vår online-generator genom att välja antalet tärningssidor lika med antalet spelare.
Exempel på 3 myntkastare : 3 sidig tärning

Historien om krona eller klave

The Krona eller Klave är ett enkelt myntspel som har funnits i århundraden. Spelet spelas av två personer, var och en med ett mynt. De syftet med det roliga är att gissa vilken sida av myntet som kommer att vara vänd uppåt när det vänds. Spelaren som gissar rätt vinner divertissementet.
Spelet tros ha sitt ursprung i antikens Rom, där det var känt som capitis et cauda. Divertissementet spelades med ett kopparmynt och användes som ett sätt att lösa tvister. Om en person gissade rätt vann de argumentet.
The krona eller klave online har nämnts i litteraturen genom århundradena. På 1500-talet nämndes han i en pjäs av Shakespeare. I på 1700-talet nämndes spelet i en bok av Jane Austen.
Han är fortfarande populär idag och används ofta som ett sätt att fatta beslut. Om två personer till exempel inte kan komma överens om var de ska äta middag kan de slå ett mynt för att bestämma sig.

6 sidig 100 sidig